«- Skal du ha en god dag på tur, må du ha god mat»

10 november, 2020 av Cecilie Strand

Speiderentusiastene

Roald Amundsen, Cecilie Strand og Erlend Welander er ikke i tvil:

«God mat er viktig på tur – og da holder det ikke med en pose du heller varmtvann i.»

Denne gangen har de delt med seg oppskriften på en virkelig godbit. Førerpatruljen fikk smake, oppleve og forelske seg i retten da de var på tur i midten av september.

 

KANELSNURRPINNER

Litt søt bakst er en deilig avslutning på et måltid, eller rett og slett bare hyggelig kos ute på tur. Pinnebrød er morsomt for barn, som enkelt kan inkluderes i matlaginga.

Før du drar:

  1. Lag deigen ferdig hjemme. Deigen trenger ikke være søt, siden det tilsettes sukker etter hvert.
  2. Gjør også klar en pose eller krydderboks med en blanding av sukker og kanel, der blandingsforholdet er ca 2/3 sukker, 1/3 kanel.
  3. I tillegg kan det være lurt med en gammel hermetikkboks som du kan smelte smør i for pensling av deigen før steiking.

På tur:

  1. Ta en bit deig og snurr den til en pølse på tykkelse med en finger. Surr denne som en spiral rundt en trepinne. Dersom du lager litt avstand mellom deigsnurrene nedover pinnen, er det enklere å få den gjennomstekt.
  2. Smør deigpinnen med litt smeltet smør (kan droppes) og dryss deretter sukker- og kanelblandinga over deigpinnen, pass på å få godsakene på hele deigen.
  3. Steik kanelsnurrpinnen på glørne over bålet, og kos dere med gode historier. Det er bedre å steke på glørne enn i flammene. Da får pinnebrødet en jevn varme, og du unngår brent pinnebrød som er rått inni.

Oppskrift på pinnebrød (8 pinnebrød)

Du trenger:

4 dl hvetemel
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olje
1,5 dl melk

Deigen gir 8 pinnebrød. Den inneholder ikke gjær, noe som gjør at du ikke trenger å vente på at den skal heve før du drar ut i skogen.

Slik gjør du det:

  • Bland sammen alt det tørre. Deretter har du i olje og melk.
  • Elt til deigen er fast og lett å jobbe med.
  • Del den ferdige deigen i åtte. Da blir det enklere når du først skal grille. Legg deigbitene i en oljet plastpose, så blir det lett å ta dem ut igjen