received_728490331067582

Mat på tur

For en helgetur trenger vi som hovedregel mat til kvelds fredag, frokost-lunch-kvelds lørdag og frokost søndag. Til sammen 5 måltider.

Dersom ikke annen informasjon er gitt, sørger speidergruppa eller patruljen for felles middag lørdag.

God mat og riktig kosthold er like viktig på tur som hjemme, og det finnes mange gode tips og oppskrifter til enkel, god og spennende turmat. Ønsker man noe varmt å spise kan man f.eks velge en «rett i koppen»suppe, ostesmørbrød på bålet, varme en karbonade/pølse eller lignende. Ofte gjør en kopp kakao samme nytten.

Real turmat og tilsvarende tørrede ferdigretter inneholder mye fett og karbohydrater. Det kan være greit å ha en sånn pose på lur, men er i forhold til vårt aktivitetsnivå er det ikke å anbefale å spise daglig eller til flere måltider. Når man er sulten er det vanskelig å vente til slik turmat er helt ferdig. Når retten spises for tidlig fortsetter svelleprosessen i magen og kan gi mageknip og kvalme. Disse rettene er også ganske dyre.

Polarbrød med favorittpålegget spiser de aller fleste speiderne. Polarbrød passer også godt som pølsebrød og som toast/ostesmørbrød.

Nok mat og ikke for mye mat i sekken er en treningssak å finne ut av. Har man alltid mat med hjem igjen, kan man pakke med litt mindre neste gang.

Godteri er også fint å ha når vi skal kose oss på tur. Litt godteri. En sjokolade og litt salt/søtt/surt avhengig av hva man liker. Vi blir fort flinke til å rasjonere godterier sånn at det varer hele turen. Chips er lite pakkevennlig i sekken så den nytes best hjemme 🙂