252865-Askim-speidergruppe-Foto-Thomas-Markento-Andresen

For foreldre

Eventyrene er der ute!

Speiding er vennskap, friluftsliv, samhold, glede, mestring og mye mye mer!

Som speider er man i 1.-4.klasse med i grupper ledet av voksne ledere. Fra 11-årsalderen blir man med i en patrulje, som består av ca. 5–8 jevnaldrende mellom 11 og 16 år. Patruljene ledes av en PEFF (Patruljefører). Sammen både planlegger og gjennomfører de turer og møter på egen hånd. Slik får de mulighet til å prøve seg frem og lære av egne erfaringer, og – kanskje aller viktigst – de får bestemme mye av innholdet og aktivitetene selv.

Som foreldre dukker det sikker opp en del spørsmål om det å være speider, fremmede ord, unge ledere, økonomi osv. Vi har samlet en del av de spørsmålene vi ofte får på denne siden. Her finner du forhåpentligvis svar på det du lurer på!

Ja, det er trygt. Riktignok kan et aktivt speiderliv ute i naturen føre til småskader av og til, men det er svært sjelden at det skjer noe alvorlig. Trening i å mestre ulike situasjoner, for eksempel teoretisk og praktisk opplæring i det å yte førstehjelp, er en viktig del av speideren. Skader du deg på en speidertur, er du i gode hender!

På større, nasjonale arrangementer er det alltid bemanning fra speidernes beredskapsgrupper og/eller lege og annet helsepersonell til stede. Speidernes beredskapsgrupper består av speidere over 16 år som er godkjente til å takle ulykker og skader. Beredskapsgruppene kan sammenlignes med Røde kors hjelpekorps.

Vi har også krav om politiattest for alle ledere.

Har du flere spørsmål eller ikke finner det du er på jakt etter?
Ta kontakt med oss på medkilaspeider@jota.no.