94114197_774058019666989_1035018016607174656_n

Hode og hender

Hals/buff og lue

Varmetap gjennom hodet er stort. Til og med når man er kald på beina hjelper det å ta på lue! Det finnes masse forskjellige tøffe, morsomme, kule eller helt vanlige luer, så det er ingen grunn til å ikke ha den på. Den passer også helt perfekt på «bad hair days» når håret ikke ligger som det skal.

En god lue bør puste, dekke ørene og ikke minst sitte godt.

Ull-luer er varmest. Men de kan klø og da kan en lue av ull og kunstfiber være en god løsning. Du får også luer av rent kunstfiber.

Luer med ørelapper kan også være lurt, og det er ikke bare små barn som bruker luer med snøring under haka. Har du en lue som ikke er vindtett, er det viktig å ha ytterplagg med hette hvis det blåser.

Hals av kunstfiber blir ofte kalt buff. Buffer er laget av kunstfiber og fører svette bort fra halsregionen samtidig som de varmer. Buffer tørker fort og kan brukes som skjerf, pannebånd og lue.

Du får også hals i ull som dekker hals og nakke. Den er varm, men kan klø litt.

Hansker og votter

som isolerer og er vanntette for hendene anbefales.

Hansker er godt egnet hvis det ikke er for kaldt. Da har du god kontroll på fingrene som lar deg gjøre flere aktiviteter, slik som spikking, pakking av sekk og fisking. Hansker er imidlertid kaldere enn votter fordi de ofte er tynne og fingrene er atskilt fra hverandre.

I kaldt vær er det bare votter som duger. Ull er det beste materialet, men kunstfiber fungerer også godt. Ulempen er jo at det blir vanskeligere å bruke redskap fordi fingerferdigheten forsvinner!

Vindvotter er store votter i bomull, mikrofiber eller med membran som trekkes på utsiden av vantene eller vottene. Vindvotter skal rekke godt over håndleddet, ha stramming slik at de blir tette, og gjerne ha forsterkning inne i håndflaten. Er det mildt, kan du gå på ski med bare vindvotter, uten hansker eller votter inni.