calzone-kopi

Calzone på bål

Calzone er på godt norsk en innbakt pizza, formet som en halvmåne. Om du forbereder ingrediensene hjemme, er retten enkel å tilberede ute.

Før du drar:

  1. Lag en fin eller grov grunndeig hjemme og legg den i en pose med litt olje i (så setter den seg ikke fast når du skal ta den ut seinere).
  2. Forbered fyllet før du drar. Du velger selv om du lager alt fra bunnen, eller om du kjøper ferdig pizzasaus. Skjær opp de andre ingrediensene, ta det du liker! Pepperoni, pølsebiter, sopp, løk, stekt kjøttdeig, kjøttstrimler, paprika, tomat, ost -du velger.

På tur:

  1. Rull deigen til en bolle og klem den flat ut til en sirkel. Juster deigmengden og størrelsen ut fra hvor stor porsjon hver enkelt ønsker. Lag gjerne heller to små enn én stor, da de småer enklere å få gjennomstekt. Legg deigen på et stykke aluminiumsfolie som er smurt med olje.
  2. Legg på fyll på halve deigen, start med sausen og avslutt med ost.
  3. Brett deigen i to, slik at delen uten fyll dekker delen med fyll. Klem skjøtene godt sammen, så fyllet ikke renner ut. Brett over aluminiumsfolien, slik at den dekker hele calzonen.
  4. Steik calzonen på kanten av bålgropa. Spises som den er, rett fra folien.