Muffins_i_appelsinskall

Muffins i appelsinskall

En enkel turdessert

Denne desserten var en av aktivitetene vi prøvde oss på under JOTA/JOTI 2020.
Hvorfor

For å lære å lage enkel og god mat på tur.

Dette trengte vi av utstyr:

Appelsin, muffinsdeig.

Fremgangsmåte

Kutt av toppen på appelsinen, slik at det blir et hull som er ca. 4 cm i diameter. Så tar du ut innmaten av appelsinen inkl. toppen som du kuttet av.

Fyll deretter muffinsrøre i appelsinen, men ikke mer enn halvfull. Ønsker du å gi muffinsen en ekstra spiss putter du 1-2 sjokoladeruter opp i deigen før du legger toppen tilbake på appelsinen. Kle så appelsinen med sølvfolie. Legg appelsinen i bålet i ca. 10–-15 minutter. Du har nå en nydelig dessert. Husk en til alle.

Muffinsoppskrift:
2 dl mel
1 ts vaniljesukker
1 dl sukker
1½ ts bakepulver

Alle ingrediensene røres sammen til en tykk røre sammen med 1 dl melk og 50 g smeltet margarin.

Utfordringer og erfaringer

Litt vanskelig å hule ut appelsinen.
Ikke fyll appelsinen mer enn halvfull, da den hever en god del.