Enhet: En speidergruppe er delt inn i forskjellige enheter etter speidernes alder. I speideren har vi følgende enheter: Beverkoloni: Enhetsnavn på grupperingen av speidere i 1. og 2. klasse. Småspeiderflokk: Enhetsnavn for grupperingen av speidere i 3. og 4. klasse. Tropp: Enhetsnavn for grupperingen av speidere i 5.–10. klasse. Troppen kan deles i stifinner- (5.–7. klasse) og vandrertropp (8.–10. klasse), eller drives samlet som én speidertropp. Roverlag: Enhetsbetegnelse for gruppering av speidere fra 16-25 år. Mange rovere har lederoppgaver i gruppe ved siden av. I Medkila speidergruppe har vi alle disse enhetene, men vi deler ikke opp troppen i stifinnere og vandrere.
Patrulje: En patrulje er en liten enhet med 5 til 8 speidere mellom 10 og 16 år. En patrulje leder seg selv, mer eller mindre. Patruljen ledes av en patruljefører (peff) og en assistent (ass). Disse er ofte litt eldre enn de andre i patruljen. I Medkila speidergruppe har vi disse patruljene; Bjørk (Beverkoloni), Gul (Småspeiderflokk), Ekorn/Ørn/Jerv/Ulv (Tropp) og Laban (Roverlag). Ledernes patrulje heter Purple Rein.
Patruljefører (peff) og Assistent (ass): Patruljefører også kalt Peff, er leder for en patrulje. Til hjelp har hun/han en patruljeassistent (ass). Patruljeføreren er ofte en av de eldste og mest erfarne av speiderne i patruljen.
Førerpatrulje: Førerpatruljen består av troppsleder og alle patruljeførere og assistenter i troppen.
Krets: En speiderkrets er en samling av speidergrupper i samme geografiske område. Kretser organiserer fellesarrangementer som leirer, konkurranser osv.
Haik: En haik er en patruljetur som speiderne planlegger og gjennomfører uten voksne ledere.
Speiderdrakt: Speiderdrakten består av speiderskjorte og skjerf. Det finnes også en t-skjorte og piquetrøye som kan brukes i sammenhenger der speiderskjorta ikke trenger å brukes. Dette, og mye annet nyttig og praktisk, kan kjøpes på Speider-sport
Speiderprogram: Dette er et aktivitetsprogram for speidere. Programmet er et hjelpemiddel for å nå speidingens mål, nemlig å skape selvstendige og ansvarsbevisste mennesker.
Hjemmeleder: Det å ha speidere på tur innebærer en del oppfølgingsoppgaver, som å ha kontakt med deltakerne og foresatte. Dette ansvaret på den som er utnevnt til hjemmeleder for turen. Hovedoppgavene til hjemmelederen er å ha oversikt over turdeltakerne og deres foresatte, hvor turen går og hvor lenge den er planlagt å vare. Dersom foresatte har spørsmål, er urolige eller lignende kan de kontakte hjemmeleder.